Lake View Court Office Building

Location:
Worcester, MA
Area:
47,500 sf

This five story tall building is designed to capture views over Worcester's west side and Indian lake. This building is designed with flexible open floor space and a common core. The assembly of rectangular and square geometric shapes help articulate and balance this classic interpretation of a tripartite elevation. The entry is strongly identified by a large two story punched opening and a simple covered doorway at the base. The exaggerated roof cornice shelters an elegant yet simple exterior masonry veneer high-performance envelope. Large groups of windows vary the scale of openings and allow for simple floor plan variations and views. Interior spaces have recently been designed for multiple professional medical and legal offices.